Profiel instellen Afdrukken

Voordat je begint met het gebruik van de functionaliteiten van Zaurus, is het belangrijk om jouw profiel goed in te stellen. Rechtsboven in het scherm staat jouw naam. Klik op jouw naam. Er verschijnt een dropdown-menu. Klik op “Profiel”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

INHOUDSOPGAVE

Algemeen

In het menu “Algemeen” is de volgende informatie in te stellen: profielfoto, voor- en achternaam, functie, e-mailadres en land.

Profielfoto instellen of wijzigen

Een profielfoto wordt gebruikt in de chats waarin je participeert. Hiermee kunnen deelnemers jouw identificeren.

Om een profielfoto in te stellen of te wijzigen klik je op “Wijzig afbeelding” onder de foto. Vervolgens krijg je de verkenner te zien van jouw computer/laptop/tablet of mobiele telefoon. Zoek middels de verkenner de foto op die je graag wilt uploaden. Eenmaal geselecteerd, kies je de optie “Open”. Vervolgens wordt jouw gekozen foto gedownload en getoond in jouw profiel.

Afbeelding met schermafbeelding Automatisch gegenereerde beschrijving

Tip! Zorg voor een profielfoto die past binnen de bedrijfsvoorschriften van het bedrijf waar je werkzaam bent.

Tip! Indien het uploaden van een profielfoto lang duurt, dan kan het zijn dat dat dit komt omdat jouw profielfoto groot is. Onze server is op dat moment bezig om de foto kleiner te maken. Duurt het uploaden van de foto langer dan verwacht, probeer een kleinere versie van de profielfoto. Ondervind je dan nog steeds problemen, neem dan contact met ons op.

Profielfoto verwijderen

Indien je besluit geen profielfoto meer te willen gebruiken, bestaat de mogelijkheid om jouw profielfoto te verwijderen.

Om een profielfoto te verwijderen klik je op “Verwijder afbeelding” onder de foto. Jouw foto wordt direct verwijderd.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor- en achternaam

In het veld “Voornaam” kan je jouw voornaam aanpassen. In het veld “Achternaam” kan je jouw achternaam aanpassen. Bestaat jouw achternaam uit een tussenvoegsel, dan schrijf je het tussenvoegsel met kleine letters, bijvoorbeeld “de Jong”, “ten Voorde”.

Tip! In de chatfunctionaliteit (i.e. digitale spreekkamers) worden de voor- en achternaam gecombineerd. Gebruikers zien dan zowel jouw voor- als achternaam. Vind je het niet prettig dat gebruikers jouw voornaam weten/gebruiken, dan kan je het veld “Voornaam” ook gebruiken voor een titel en voorletter. Bijvoorbeeld “Dr. A.” in combinatie met het veld “Achternaam”, wordt dit bijvoorbeeld als volgt getoond: “Dr. A. de Jong”.

Functie

Wanneer je je functietitel hebt ingevoerd, kunnen je collega’s je ook vinden door te zoeken op deze titel. Dit kan heel handig zijn in grotere organisaties, waar men soms niet van iedere collega de naam weet. Het is dan handig om op bijvoorbeeld “Fysiotherapeut” of “Psycholoog” te kunnen zoeken en vervolgens de zoekresultaten te filteren op “Collega’s” of “Contacten”.

E-mailadres

Hier wordt het e-mailadres getoond waarmee je bij ons geregistreerd staat. Is er geen e-mailadres zichtbaar, dan is er geen mailadres bekend en sta je bij ons geregistreerd als gebruiker van een organisatie. Het invullen van een mailadres is niet verplicht.

Land

In het veld “Land” kan je het land selecteren vanuit waar je werkt. Dit heeft voor de rest geen implicaties. Het dient als informatie over jou als gebruiker. Het land is niet zichtbaar voor anderen.