Implementeren van de livechat op de website Afdrukken

Het implementeren van een livechat is relatief simpel. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

INHOUDSOPGAVE

Het script

Het script wordt aangeleverd door Zaurus en deze moet dan op de pagina geplaatst worden. Het script ziet er als volgende uit: <script src="https://livechat-acc.zaurus.io/frame?key=<livechatID>=nl_NL" class="webchat-start" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin"></script>

Waar te plaatsen

Het script moet zo laag mogelijk op de pagina geplaatst worden. Dit raden we ten zeerste aan om te voorkomen dat het script andere scripts in de weg gaat zitten, of dat het tegengehouden wordt door de aanwezige scripts.

De livechat zal dan op de pagina komen waar het script toegevoegd is.

Als het wenselijk is dat deze niet alleen op de hoofdpagina komt maar ook op alle sub-pagina's, dan kan het script in de footer geplaatst worden.

Let op! Wanneer je gebruik maakt van een tag manager, zorg dan dat het script ingeladen wordt voor DOMContentLoaded event. Als dat erna gebeurt kan het problemen veroorzaken.

Met een banner de livechat openen

Het is ook mogelijk om met een banner de livechat te openen. Om dit te doen moet je het het livechatID van de livechat als class toevoegen aan de afbeelding. Zie hieronder een voorbeeld:

<div class="et_pb_module et_pb_image et_pb_image_1 livechat-<livechatID>" style="cursor: pointer;">

Voorbeeld pagina

We maken bij Zaurus zelf ook gebruik van de livechat, en mocht je problemen hebben met het implementeren van de livechat, dan kan je altijd een kijkje nemen op onze demo-pagina. Deze is hier te vinden.